lpp111360

Erik van ’t Hullenaar start zijn loopbaan als fotograaf bij het Nijmeegs Dagblad. Na enige tijd maakt hij de overstap naar het Arnhems Persagentschap. Daar gaat hij aan de slag voor tal van kranten (De Gelderlander, Trouw, de Volkskrant, AD en Agrarisch Dagblad) maar ook voor bedrijven en instellingen (De Kema en Arcadis/Heidemij).

Inmiddels werkt hij alweer jaren als freelancer en behoren De Gelderlander, De Radboud Universiteit, Quest, ANP, KNHM Arcadis, Circustheater Stoffel en diverse politieke partijen tot zijn opdrachtgevers.

Erik won in de loop der jaren vele regionale en landelijke prijzen. Gelderland Persfoto: 1987, 1992, 1994. De Zilveren Camera (cat. nieuws en cultuur): 2002. De Gelders Nieuws Fotograaf 2006 en de Publieksprijs Gelders Nieuws Foto 2007. In 2014 werd hij uitgeroepen tot beste reportagefotograaf van Gelderland. De Gelders Nieuws foto (cat. portret en sport) 2016 en de Gelders Nieuwsfoto (cat. sport) 2017.

Sinds de mogelijkheid om met fotocamera’s te filmen, verdiept hij zich in bewegend beeld. Hij ronde o.a. met succes de cursus Videojournalistiek Masterclass van de NVJ af. Zijn eerste langere film over ouderenparticipatie in opdracht van Circustheater Stoffel werd genomineerd als beste ouderenfilm in 2014.